SVI ZA BARAKU

Pomoći možete novčanom uplatom na račun udruge HR7623400091100183628 otvoren kod PBZ s naznakom: Svi za Baraku, dijeljenjem ovog članka, stavljanjem oznaka #hocemoklub i #svizaBaraku, širenjem informacija svojim poznanicima ili bližnjima, kontaktiranjem medija s ciljem poticanja svijesti oko potrebe stavljanja objekta u funkciju, kupovinom naših proizvoda, kupovinom ulaznica za 20. Organizirani kaos, organiziranjem slušaonica ili drugih događaja u svom gradu… mogućnosti su beskonačne.

Kulturni centar mladih zajedno s partnerima KOMA – Kutinska organizacija mladih, FAUN – društvo prijatelja i ljubitelja životinja , Udruga Heshteg i MK Vilenjaci  pokreće kampanju pod nazivom “Svi za Baraku” u kojoj nam je cilj osim informiranja javnosti oko sadržaja novog kluba Baraka prikupiti i novčana sredstva za obnovu i stavljanje prostora u funkciju.

 

 

Krajem 2016. godine, gotovo dvije godine nakon posljednjeg održanog koncerta u klubu Baraka i njegovim konačnim zatvaranjem, Kulturni centar mladih pokrenuo je inicijativu po nazivom #HOCEMOKLUB koja je za cilj imala rješavanje konačnog pitanja kluba za mlade u Kutini.

Neki od glavnih problema koji su postavljeni za rješavanje u inicijativi su:

 • rješavanje imovinsko-pravnih odnosa između Grada Kutine i Petrokemije d.d. oko zemljišta na kojem se nalaze bivši i budući klub Baraka
 • dodjela napuštenog čvrstog objekta nekadašnje pekare Lika koji se nalazi uz nekadašnji klub Baraka za klub mladih i uvrštavanje njegove obnove u gradski proračun
 • okupljanje svih inicijativa društvenog djelovanja u Kutini oko novog kluba za mlade ( kontinuirano se provodi kroz inicijativu)
 • informiranje i podizanje razine svijesti javnosti oko potrebe za postojanje kluba mladih u Kutini – kontinuirano se provodi kroz inicijativu i oslanja se na studiju iz 2015. godine o problemima mladih u gradu Kutini dr.sc. Korane Simonović, prof. sociologije
 • uređenje kluba i njegovo stavljanje u funkciju

Inicijativa je do sada rezultirala rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa te se zemljište od kraja 2017. godine nalazi u vlasništvu Grada, prostor je uvršten u gradski proračun s iznosom od 200 000 kn, obnovljena je krovna konstrukcija te je u tijeku izrada glavnog projekta obnove kluba.

 

 

U sklopu inicijative #HOCEMOKLUB u njenoj prvoj fazi  organizirana je akcija “Daj mi buke” u kojoj je cilj bio prikupiti novac potreban za obnovu koncertne opreme. To je jednim dijelom učinjeno te je prikupljeno gotovo 20 000 kn.

U drugoj fazi koja nosi naziv “Svi za Baraku” cilj je skupiti 100 000 kn za nadopunu glazbene opreme, rasvjetu u klubu, uređenje glavne prostorije i “bakstage-a”.
Akcija će se sastojati od niza događaja, a neke od njih su i crowdfunding kampanja, festival 20. Organizirani kaos i mnoge druge .
Akcija će se provoditi tijekom mjeseca ožujka, travnja, svibnja i lipnja.

Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane strane da se uključe i pomognu našoj inicijativi.
Pomoći možete novčanom uplatom na račun udruge HR7623400091100183628 otvoren kod PBZ s naznakom: Svi za Baraku, dijeljenjem ovog članka, stavljanjem oznaka #hocemoklub i #svizaBaraku, širenjem informacija svojim poznanicima ili bližnjima, kontaktiranjem medija s ciljem poticanja svijesti oko potrebe stavljanja objekta u funkciju, kupovinom naših proizvoda, kupovinom ulaznica za 20. Organizirani kaos organiziranjem slušaonica ili drugih događaja u svom gradu… mogućnosti su beskonačne.

Javite nam se na kcmkutina@gmail.com ili na našu Facebook stranicu.

Zajedno možemo puno.

Krenimo skupa!

Novi klub Baraka je zamišljen kao multifunkcionalni prostor koji bi se koristio za:

 • glazbena događanja urbanog i alternativnog izričaja
 • filmske projekcije zabavnog i dokumentarnog sadržaja
 • izložbe fotografija, slika i ostalih vidova umjetnosti
 • edukativna predavanja, okrugle stolove, tribine, panele…
 • prostor za glazbeno izražavanje
 • prostor za urede udruga KCM, KOMA i MK Vilenjaci
 • vanjski prostor za događaje na otvorenom ( Organizirani kaos, Moto susreti… )
 • studio za snimanje i produkciju glazbe te za internet radio